Ohlédnutí za rokem 2010

31. 12. 2010, 4,195 views
Přišel čas přepsat konec letopočtu z nuly na jedničku, rád bych proto využil přelom roku k malému zhodnocení uplynulé sezony. Vypíchnu nejdůležitější skutečnosti, zmíním se o nejlepších zážitcích a plánech na rok nadcházející. Na závěr přidám galerii obsahující nejlepší sportovní fotografie roku 2010, které jsem udělal.

ANY CHARACTER HERE

Rok 2010 jsem zahájil v novém kabátě. Své webové prezentaci jsem se konečně rozhodl dát důstojnou podobu a pořídil si vlastní doménu. O této investici jsem přemýšlel již nějakou dobu, avšak trápil jsem se  především s vytvořením webu a jeho vzhledem. Samotné přípravy kódu mi zabraly asi půl roku, abych jej dostal do přijatelného stavu a mohl ho hned na začátku roku spustit. Svého kroku ani v nejmenším nelituji. Oproti free hostingu funguje stránka spolehlivě a o poznání rychleji. Nehledě na pohodlnou správu příspěvků. Všichni, kteří kdy navštívili můj bývalý web mi jistě dají za pravdu. Valnou část roku jsem přesouval fotky ze starého webu, lépe řečeno jsem je znovu zpracoval, teď už je tu vše  a nové fotky stále přibývají.

Vzhled mojí webové stránky v roce 2010. Do budoucna mám v plánu pouze drobné úpravy ke zpříjemnění prohlížení.

Celkem jsem za rok navštívil 47 akcí, v drtivé většině sport. Pod tímto číslem se ukrývá 32 různých sportovních odvětví, přičemž 22 jsem fotil letos vůbec poprvé. Můj průměr je 0,9 focení na týden. Otázkou je, zda je to hodně nebo málo? Rozhodně je to víc, než kdy předtím a tím můžu být spokojen. Víkendy, které jsem strávil jinak než s fotoaparátem pro mě byly utrpením a po delším půstu se mi výsledky zdály o něco horší. Inu pravidelný trénink je důležitý.

Fotil jsem sporty zimní i letní, olympijské, motoristické i jiné. Snažil jsem se je střídat, aby byla moje galerie pestrá a zajímavá. Snímal jsem ze vzduchu i země, jen z vody se mi to nepodařilo, i když jsem k tomu neměl daleko. Nějaký ryze vodní sport mi v deníčku stále chybí a nápravu chci zjednat hned v nadcházejícím roce.

Nejblíže na focení jsem to měl na motokrosové závody v Bakově nad Jizerou a naopak nejdál jsem vážil cestu na erzety Rally Bohemia, kvůli které jsem také najezdil a nachodil nejvíce kilometrů. Nejčastěji jsem fotil v Mladé Boleslavi a to celkem 23 krát.

Mapa zobrazující místa, na kterých jsem v roce 2010 fotografoval

Zážitek na celý život mi přineslo Bělské balónové hemžení, kde jsem měl možnost letět balónem. Po této zkušenosti mi barevné míče naprosto učarovaly a příští rok v Bělé pod Bezdězem rozhodně nechci chybět! Nad očekávání mě pozitivně překvapily závody RC modelů rally. Nejvíce jsem si oblíbil focení hokeje, navštívil jsem ho 9 krát. Největší strach o sebe jsem měl při ledové ploché dráze, zatímco o foťák jsem se klepal u hodu kladivem. Největší očistec bylo hluboké bahno na truck trialu a prudký vytrvalý déšť při dostizích.

Nejen pravidelným focením se člověk zlepšuje, proto jsem do své výbavy zařadil nové fotopříslušenství i literaturu. S poznatky k nakoupeným věcem jsem se s vámi podělil ve třech článcích. V této činosti budu pokračovat a vždy, sepíšu své hodnocení. Už teď mám doma adepty, s kterými vás určitě seznámím na svých stránkách.

Radost mi udělala šance publikovat mé fotografie v novinách Sedmička – Mladá fronta a.s., se kterými jsem navázal spolupráci jako externí fotograf. V této funkci jsem se ocitl letos poprvé a přinesla mi nové zajímavé zkušenosti, kontakty i zážitky.

A co by to bylo za zhodnocení, kdybych na sebe na závěr neupletl bič v podobě cílů na nový rok? Hlavním cílem je zlepšovat se, dělat zajímavé fotky, sbírat nové poznatky, vyzkoušet další sporty. Rád bych pořídil i další užitečné fotopříslušenství, zvlášť spadeno mám na pláštěnku, která mi při dostizích citelně chyběla. Dost možná, že jí zkusím vyrobit svépomocí, protože jak jsem zjistil není to levná záležitost a ani snadné jí do ČR dostat.

Děkuji za přízeň všem návštěvníkům mých stránek. Celkem počítadlo zaznamenalo 6 364 přístupů z 45 zemí. Nad způsobem, kterým se některým návštěvníkům podařilo dostat až ke mě, mi zůstává rozum stát. Těší mě, že bezmála 1/3  se vrací opakovaně. Přál bych si, aby ten další rok byl ještě úspěšnější a abyste se na tyto stránky vždy rádi vraceli.

VN:F [1.9.7_1111]
Rating: 4.4/5 (5 votes cast)
Ohlédnutí za rokem 2010, 4.4 out of 5 based on 5 ratings
Sdílejte obsah s přáteli:
  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • BlinkList
  • email
  • Live
  • RSS
  • Twitter
  • MySpace
  • Yahoo! Bookmarks

Mohlo by vás také zajímat:

2 x Okomentováno

  1. Posted 01/01/2011 at 22:36 | Permalink

    Díky, i tobě hodně úspěchů. Začni se modlit, aby bylo čím jet :D

  2. Posted 31/12/2010 at 18:51 | Permalink

    Všechno nej do nového roku, Pepo, ať se ti daří ještě líp jak letos! A těším se, až se někde potkáme.

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.